Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

Sony SEL70200GM2 (FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II) je profesionalni G Master telefoto zum objektiv dizajniran za full-frame E-mount fotoaparate. Nudi svestrani žarišni raspon od 70-200 mm s konstantnim otvorom blende od f/2,8, pružajući iznimnu oštrinu, jasnoću i zamućenje pozadine za portrete, sport i fotografije divljih životinja. Objektiv je lagan i ima napredni…

Više informacija

3 269 € s PDV-om 2 615.2 € bez PDV-a
-+
Dostupnost
Na putu 2 kom

Prikaži svu dodatnu opremu

Opis proizvoda TEHNIČKI PODACI SADRŽAJ PAKETA

Opis proizvoda

Sony SEL70200GM2 (FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II) je profesionalni G Master telefoto zum objektiv dizajniran za full-frame E-mount fotoaparate. Nudi svestrani žarišni raspon od 70-200 mm s konstantnim otvorom blende od f/2,8, pružajući iznimnu oštrinu, jasnoću i zamućenje pozadine za portrete, sport i fotografije divljih životinja. Objektiv je lagan i ima napredni autofokus, optičku stabilizaciju slike (OSS) i zaštitu od vremenskih uvjeta, što ga čini idealnim za zahtjevna okruženja snimanja. Sa svojom vrhunskom optikom i brzim performansama, SEL70200GM2 je vrhunski izbor za profesionalne fotografe i videografe.

Evoluirani G Master F2.8 telefoto zum

Puna snaga Sonyjeve najnovije tehnologije objektiva spaja zadivljujuću rezoluciju i izvrstan bokeh u najlakšem1 G Master telefoto zum objektivu s velikim otvorom blende na svijetu. Sa značajno unaprijeđenim AF performansama, FE 70-200mm F2.8 GM OSS II može isporučiti puni potencijal današnjih naprednih tijela kamera za fotografije i filmove.

Glavna razlika između Sony SEL70200GM2 (FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II) i njegovog prethodnika, SEL70200GM (FE 70-200mm f/2.8 GM OSS), leži u poboljšanom dizajnu i poboljšanjima performansi u novijem "Mark II" verzija. Ključne razlike uključuju:

  1. Težina : SEL70200GM2 znatno je lakši, teži oko 29% manje od izvorne verzije (oko 1045 g naspram 1480 g). To čini Mark II prenosivijim i lakšim za rukovanje, posebno za produljena snimanja.

  2. Brzina autofokusa : SEL70200GM2 ima brži i precizniji autofokus zahvaljujući ažuriranim XD linearnim motorima, koji značajno poboljšavaju brzinu praćenja i fokusiranja, posebno korisno za subjekte koji se brzo kreću, kao što su sportovi ili fotografije divljih životinja.

  3. Optička poboljšanja : Dok obje leće nude izvrsnu kvalitetu slike, SEL70200GM2 ima poboljšanu optiku za učinkovitije smanjenje kromatskih aberacija i izobličenja, pružajući još bolju oštrinu i jasnoću u cijelom rasponu zumiranja.

  4. Video performanse : Mark II verzija je optimizirana za video snimanje , nudi glatkije prijelaze autofokusa i smanjeno disanje fokusa, što je čini prikladnijom za profesionalne snimatelje.

  5. Prilagodba i kontrole : SEL70200GM2 uključuje dodatne prilagodljive tipke za držanje fokusa i prsten otvora blende s funkcijom uključivanja/isključivanja klikom za glatkiju kontrolu, osobito korisnu za video rad.

Sve u svemu, SEL70200GM2 nudi značajna poboljšanja u težini, autofokusu i video performansama, što ga čini naprednijom opcijom u usporedbi s originalnim SEL70200GM.

Glavna svrha Sony SEL70200GM2 (FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II) je pružiti profesionalnim fotografima i videografima visokokvalitetan telefoto zum objektiv koji se ističe u raznim scenarijima snimanja, posebno kada nudi svestrani zum s velikim otvorom blende je potrebno. Ključne svrhe za korištenje ovog objektiva uključuju:

Portretna fotografija: njegov raspon žarišne duljine (70-200 mm) i široki otvor blende od f/2.8 proizvode prekrasan bokeh pozadine, omogućujući izolaciju subjekta i laskave portrete.

Fotografija sporta i divljih životinja: brz autofokus i telefoto domet čine ga idealnim za snimanje akcije, poput sportaša ili životinja u pokretu, čak i na daljinu.

Fotografiranje događaja i vjenčanja: Njegova svestranost, oštrina i sposobnost dobre izvedbe pri slabom osvjetljenju čine ga prikladnim za brze događaje gdje je ključno hvatanje trenutaka s različitih udaljenosti.

Video produkcija: s naprednim autofokusom i minimiziranim disanjem fokusa, ovaj je objektiv također savršen za kinematografsko snimanje, posebno kada su potrebni glatki prijelazi fokusa i visokokvalitetna stabilizacija slike.

Fotografiranje prirode i krajolika: Optička izvedba u cijelom rasponu zuma, u kombinaciji s izvrsnom oštrinom, omogućuje detaljne i dinamične snimke pejzaža, osobito kada se izoliraju udaljeni subjekti.

SEL70200GM2 dizajniran je za profesionalce kojima je potreban brz, pouzdan i svestran objektiv za širok raspon okruženja snimanja.

Značajke

XA element za rezoluciju koja oduzima dah

Vrhunska G Master razlučivost postiže se u cijelom rasponu zuma od 70 mm do 200 mm na svim udaljenostima fokusiranja. Dva elementa asferične leće, od kojih je jedna tipa XA (ekstremno asferična) proizvedena s površinskom preciznošću od 0,01 mikrona, učinkovito kontroliraju aberaciju povezanu s udaljenošću tako da je osigurana izvanredna rezolucija u cijelom području slike. Saznajte više o XA lećama

Kontrolirana aberacija za vrhunske slike

Dva sferična elementa koja koriste ED (Extra-low Dispersion) staklo, plus još dva koja koriste Super ED staklo značajno smanjuju kromatsku aberaciju za oštru reprodukciju bez propuštanja boje. Također se koristi ED asferični element, koji istovremeno potiskuje kromatsku i sferičnu aberaciju koje su uobičajeni problemi u teleobjektivima. Saznajte više o Super ED i ED staklu

Izvrsna izvedba izbliza

Ovaj objektiv nudi izvrsne performanse izbliza za zumiranje. Minimalni fokus je 0,4 metra (1,32 stope) na 70 mm i 0,82 (2,69 stope) metra na 200 mm. Maksimalno povećanje je 0,3x. Duboko bokeh na F2.8 dodaje dodatnu ekspresivnu mogućnost krupnog plana. Plutajući fokus osigurava preciznu oštrinu čak i na minimalnoj udaljenosti fokusa, dok unutarnji fokus olakšava približavanje.

Zapanjujući G Master bokeh

XA element proizveden s površinskom preciznošću od 0,01 mikrona potiskuje zamućenje u obliku prstena luka, dok precizna kontrola sferne aberacije povećava kvalitetu zamućenja. ED (ekstra-niska disperzija) i Super ED stakleni sferični elementi, plus jedan ED asferični element, učinkovito smanjuju razlivanje boje za prekrasan bokeh bez neprirodnih boja. Saznajte više o XA lećama

Nova jedinica otvora blende visokih performansi

Čak je i jedinica otvora blende u ovom objektivu poboljšana kako bi zadovoljila najviše G Master standarde kvalitete. Novorazvijena jedinica otvora blende s 11 lamela koja ostaje gotovo savršeno kružna od široko otvorene do smanjene za dva stupnja pomaže u isporuci kružnog bokeh prirodnog izgleda kakav korisnici očekuju od G Master dizajna. Saznajte više o kružnom otvoru blende.

Nano AR premaz II za maksimalnu jasnoću

Nano AR Coating II stvara ujednačen antirefleksni premaz na površinama leća, učinkovito prigušujući odbljesak i duhove. Optički dizajn leće također učinkovito potiskuje unutarnje refleksije koje mogu smanjiti jasnoću pri snimanju pejzaža ili sporta. Saznajte više o Nano AR II

Telekonvertori visokih performansi

Dodatni telekonverteri visokih performansi 1,4x i 2,0x proširuju žarišnu duljinu objektiva na najviše 400 mm (600 mm na APS-C tijelu) pri F5,6. Potpuna G Master kvaliteta održava se kada se koriste telekonverteri. Maksimalni otvor blende s telekonverterima od 1,4x i 2,0x je F4 odnosno F5,6. (SEL20TC.SYX)

Dizajniran za profinjene filmske slike

Najnovija tehnologija dizajna leće smanjuje disanje fokusa, pomak fokusa pri zumiranju i pomak osi pri zumiranju. XD Linearni motori i novorazvijena pogonska jedinica otvora blende također pridonose tihom radu, uvelike smanjujući buku i vibracije koje mogu ometati snimanje filma.

Brz, precizan autofokus

Ovaj objektiv radi s tijelima serije α za pouzdano fokusiranje i glatko praćenje čak i objekata koji se brzo kreću. Četiri XD linearna motora velikog potiska i napredna tehnologija upravljanja daju do 4x brži AF od SEL70200GM. Mogućnost praćenja fokusa tijekom zumiranja poboljšana je za približno 30 u usporedbi s modelom SEL70200GM. Saznajte više o XD linearnim motorima

Zaključavanje šarenice zaustavlja neželjene pomake ekspozicije

Prekidač za zaključavanje šarenice sprječava neželjene promjene ekspozicije tijekom snimanja. Kada je zaključan, otvor blende je ili zaključan na položaju [A] ili se može rotirati između bilo koje ručne postavke od F2.8 do F22. Kada je otključan, prsten otvora blende može se okretati između [A] i bilo koje ručne postavke bez ograničenja. Saznajte više o I/A zaključavanju

Svestrana ručna kontrola filma

Neovisni kontrolni prstenovi za fokus, zumiranje i iris omogućuju precizno ručno upravljanje u filmskim aplikacijama. Prsten otvora blende ima prekidač za uključivanje/isključivanje koji omogućuje uključivanje prekidača za klikanje otvora blende za taktilnu povratnu informaciju prilikom snimanja fotografija ili isključivanje za glatku, tihu kontrolu šarenice prilikom snimanja filmova. Saznajte više o I/A kliku

Najlakši na svijetu za vrhunsko rukovanje

Ovaj jedinstveni objektiv nudi izvanrednu optičku kvalitetu i AF u najlakšem F2.8 70-200mm zoomu na svijetu. XD Linearni motori i komponente bačve od legure magnezija rezultiraju ukupnom težinom od samo 1045 grama (36,9 oz); približno 29 lakši od prethodnog modela. Napredni dizajn poboljšava ukupnu ravnotežu i rukovanje. Saznajte više o unutarnjem zumiranju

Prirodni, linearni odziv ručnog fokusa

Linear Response MF osigurava da prsten za fokusiranje izravno i linearno reagira na suptilnu kontrolu prilikom ručnog fokusiranja tijekom snimanja fotografija ili filmova. Rotacija prstena fokusa izravno se pretvara u odgovarajuću promjenu fokusa, tako da je kontrola trenutna i precizna prilikom snimanja fotografija ili filmova. Saznajte više o linearnom odzivu MF

DMF s punim radnim vremenom podržava precizni fokus

Kada je DMF s punim radnim vremenom UKLJUČEN, ručno fokusiranje se automatski uključuje kada se koristi prsten za fokusiranje, čak i u AF-C načinu rada. To omogućuje brzu korekciju kada autofokus cilja na pogrešan subjekt i odličan je način za preciziranje fokusa nakon početnog autofokusa. Postavke prekidača ograničenja raspona fokusa ne utječu na stalni DMF.

Optička stabilizacija slike s MODE 3

Ugrađena optička stabilizacija slike olakšava snimanje oštrih slika iz ruke. Stabilizacija MODE 2 optimizirana je za panoramske snimke, dok MODE 3 naglašava stabilnost kadra pri snimanju dinamičnih, nepredvidivih pokreta. Stabilizacija slike u 5 osi postaje dostupna kada se objektiv postavi na α tijelo koje ima stabilizaciju slike u tijelu. Saznajte više o OSS-u, OSS načinu

Ograničivač raspona fokusa

Prekidač ograničenja raspona fokusa (FULL/∞ ~ 3 m) omogućuje ograničavanje rada AF-a na unaprijed određeni raspon kako bi se povećala brzina AF-a i spriječilo fokusiranje na neželjene objekte. Saznajte više o limitatoru raspona fokusa

Tri prilagodljiva gumba za zadržavanje fokusa

Tri prilagodljiva gumba za držanje fokusa postavljena su pod kutom od 90° za lak pristup i praktičnu kontrolu pri snimanju u vodoravnoj ili okomitoj orijentaciji i pod bilo kojim kutom. Jedna se funkcija može dodijeliti tipkama za zadržavanje fokusa iz izbornika na tijelu. Saznajte više o tipki za zadržavanje fokusa

Dizajn otporan na prašinu i vlagu

Otpornost na prašinu i vlagu znatno je poboljšana u usporedbi s prethodnim modelom. Svi šavovi su zapečaćeni, gumbi i prekidači imaju brtve od silikonske gume, a gumeni prsten brtvi bajonet objektiva. Unutarnji mehanizam za zumiranje dodatno je otporan na prašinu i vlagu dok održava konstantnu duljinu cijevi objektiva. Saznajte više o dizajnu otpornom na prašinu i vlagu

Novi dizajn sjenila objektiva

Isporučeno sjenilo objektiva ima otvor koji omogućuje praktično korištenje kružnih polarizacijskih ili varijabilnih ND filtara. Također ima unutrašnjost koja je vrlo učinkovita u sprječavanju neželjenih refleksija. Silikonska guma koristi se na kružnom prednjem rubu haube kako bi se poboljšala ukupna upotrebljivost.

Premaz prednjeg elementa od fluora

Element prednje leće ima fluoridni premaz koji odbija vodu, ulje i druge kontaminante, dok istovremeno olakšava brisanje svih kontaminanata ili otisaka prstiju koji se zalijepe za površinu leće. Saznajte više o fluoridnom premazu

Nosač za tronožac koji se može ukloniti

Uklonjivi nosač stativa omogućuje brzo pričvršćivanje ili uklanjanje sa stativa tako da se korisnik može jednostavno prebacivati ​​između stativa i snimanja iz ruke. Nosač se također može ukloniti radi praktičnog transporta i skladištenja. Mehanizam za zaključavanje sprječava slučajno uklanjanje.

Sony FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II / Sony FE 70-200 mm f/2.8 GM2 OSS II

SADRŽAJ PAKETA

  • Sony FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II
  • Poklopac (model): ALC-SH167
  • Prednji poklopac objektiva: ALC-F77S
  • Stražnji poklopac objektiva: ALC-R1EM
  • Mekana torbica
  • Nosač za tronožac

TEHNIČKI PODACI

Specifikacije objektiva

montirati Sony E-mount
Format 35mm full frame
Grupe/elementi leća 14-17 (prikaz, ostalo).
Kut gledanja (APS-C) 23゚- 8゚6
Maksimalni otvor blende (F) 2.8
Minimalni otvor blende (F) 22
Maksimalni omjer povećanja (x) 0.3
Žarišna duljina (mm) 70 mm - 200 mm
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C) 105 mm - 300 mm 6
Kut gledanja (35 mm) 34°-12° 30'
Oštrice otvora blende 11
Kružni otvor blende Da
Minimalna udaljenost fokusa 0,4 - 0,82 m (1,32 - 2,69 stopa)
Promjer filtra (mm) 77
Stabilizacija slike (SteadyShot) Optički SteadyShot
Zoom sustav Priručnik
Kompatibilnost telekonvertera (x1.4) SEL14TC
Kompatibilnost telekonvertera (x2.0) SEL20TC
Vrsta nape Okrugli oblik, bajunet tipa
Veličina i težina
Težina 1045 g (36,9 oz.) (bez nosača za tronožac)
Dimenzije (D x D) 88 x 200 mm (3-1/2 x 7-7/8 in.)
Na prvi pogled
Žarišna duljina 70 - 200 mm
Maks. Otvor f/2,8
Veličina i težina Φ3,5” x 7,875” / 36,86 oz.
Parametri

Parametri

Proizvođač: SONY
Kategorija: Leće

Main parameters

BayonetE-mount
Barva objektivuWhite
Lens TypeZoom
Lens suitable forPuni okvir
Lens suitable forAPS-C
Lens suitable forSuper 35
Aperture (f)2.8
Minimal focal length70mm
Maximum focal length200mm
Optical stabilisationDa
Auto focusDa
ZoomDa

Other parameters

SeriesSony G Master
PRIBOR (20)

Pribor za: Sony Alpha A7 III (tijelo) (20)

Sony Alpha A7 III (tijelo)

  • Besplatan prijevoz
Sony Alpha A7 Mark III vrhunska je kamera sa stabiliziranim 24,2MPix Full Frame Exmor
2 589 €
na upit

Sony Alpha A7 IV + FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS (kit uklj. objektiv)

  • Besplatan prijevoz
  • Poklon besplatno
Dar uključeno 125.8 €
Novi dodatak obitelji Sony Alpha A7 hibridnih foto/video DSLM opremljen je novorazvijenim
2 829 €
Na lageru 1 kom

Sony Alpha A7 IV (tijelo)

  • Besplatan prijevoz
  • Poklon besplatno
Dar uključeno 85 €
Novi dodatak obitelji Sony Alpha A7 hibridnih foto/video DSLM opremljen je novorazvijenim
2 369 €
Na lageru 1 kom

Sony Alpha A7R Mark V

  • Besplatan prijevoz
  • Poklon besplatno
Dar uključeno 125.8 €
Sony Alpha 7R V je najnoviji R model u seriji Sony Alpha bez ogledala! 7R V kombinira
4 699 €
Poslati 1 kom

Sony Alpha A6700M Kit (Body + 18135)

  • Besplatan prijevoz
  • Poklon besplatno
Dar uključeno 59.04 €
Sony A6700 je fotoaparat bez zrcala APS-C formata koji kombinira vrhunske slikovne
2 369 €
Na lageru 1 kom

Sony Alpha A7CR (Black)

  • Besplatan prijevoz
Alpha 7C R potpuno je novi kompaktni FF fotoaparat bez zrcala koji kombinira visoku
3 709 €
Poslati 1 kom

Sony Alpha A6700

  • -10 %
  • Besplatan prijevoz
Poseban događaj: -10%
Sony A6700 je fotoaparat bez zrcala APS-C formata koji kombinira vrhunske slikovne
1 728.91 €
1 919 €
na upit

Sony Alpha A6700L Kit (Body + PZ1650)

  • Besplatan prijevoz
  • Poklon besplatno
Dar uključeno 59.04 €
Sony A6700 je fotoaparat bez zrcala APS-C formata koji kombinira vrhunske slikovne
2 029 €
14-30 dana

Sony Alpha A7S III (tijelo)

  • Besplatan prijevoz
Sony Alpha A7S III je kamera bez ogledala s novim 12,1 MPx full frame EXMOR R senzorom
4 449 €
na upit

Sony Alpha A9 III (tělo)

  • -1 %
  • Besplatan prijevoz
Poseban događaj
Sony Alpha A9 III opremljen je novorazvijenim senzorom slike punog formata s globalnim
7 042.71 €
7 129 €
14-30 dana

Sony A7C II (Silver)

  • Besplatan prijevoz
Druga generacija popularnog modela Alpha 7C opremljena je FF senzorom s približno
2 709 €
na upit

Sony A7CR (Silver)

  • Besplatan prijevoz
Alpha 7C R potpuno je novi kompaktni FF fotoaparat bez zrcala koji kombinira visoku
3 709 €
na upit

Sony Alpha A6300 (telo)

Sony A6300 digitalni fotoaparat, s APS-C 24,2 MPx slikovnim čipom i 4K video kvalitetom.
Istražujemo / pišite za dostupnost

Sony Alpha A7 III + FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS

  • Besplatan prijevoz
Sony Alpha A7 Mark III vrhunska je kamera sa stabiliziranim 24,2MPix Full Frame Exmor
1 839 €
na upit

Sony Alpha 6600 premium E-mount APS-C camera

  • Besplatan prijevoz
α6600 opremljen je obiljem profesionalnih značajki, dodajući novu dimenziju performansama
1 809 €
na upit

Sony ILCE-7CL/S (telo)

Unatoč tome što je najmanje i najlakše tijelo fotoaparata na svijetu, α7C pruža iznimnu
Istražujemo / pišite za dostupnost

Sony Alpha 7R Mark III (telo)

  • Besplatan prijevoz
Sony Alpha A7R Mark III vrhunska je CSC kamera sa stabiliziranim 42,4MPix Full Frame
2 819 €
na upit

Sony Alpha A9 II (tijelo)

  • Besplatan prijevoz
Sony Alpha A9 II temelji se na impresivnoj ostavštini originalne Alpha A9, nasljeđujući
5 519 €
na upit

Sony ILCE-7M3B.CEC

CMOS senzor od 24,2 MP s pozadinskim osvjetljenjem i nadograđeni procesor za obradu
Istražujemo / pišite za dostupnost

Sony A7C II + FE 28-60 mm f/4-5,6 (Black)

  • Besplatan prijevoz
Druga generacija popularnog modela Alpha 7C opremljena je FF senzorom s približno
2 679 €
na upit
ALTERNATIVA (1)
O ovom proizvodu (17)